AGENDA

Day 1

Saturday, 8 December 2018

Microsoft, Bryanston

08:00 AM

Arrival, Registration & Snacks

08:30 AM (5 mins)

Welcome

By Kanyi Nokwe

08:35 AM (10 mins)

Opening Address

By Mrs. Gugu Motlanthe

Former First Lady of the Republic of South Africa

08:45 AM (20 mins)

Keynote Address

By Kayembe Ilunga

Head of Digital Operations

09:05 AM (10 mins)

Microsoft Address

By Lillian Barnard

Director for Public-Sector at Microsoft SA

09:15 AM (20 mins)

Introduction to Design

By Prof. Des Laubscher

CEO of Greenside Design Center and Vice President of the International Council of Design

09:35 AM (15 mins)

Ice Breaker

By Kanyi Nokwe

09:50 AM (10 mins)

Introduce the Challenge

By Kanyi Nokwe

10:00 AM (2hrs 15min)

Workshop 1, Part 1: Design Thinking

By Ivor Templer

Director: Head of Academic Planning

12:15 PM (45 mins)

Lunch

01:00 PM (1hrs 20min)

Workshop 1, Part 2: Design Thinking

By Ivor Templer

Director: Head of Academic Planning

02:20 PM (10 mins)

Stretch Break

By Kanyi Nokwe

microsoft

02:30 PM (1 hour)

Workshop 2: Introduction to AI

By Chetan Gordhan

Solutions Specialist

03:30 PM (15 mins)

Ice Breaker

By Kanyi Nokwe

03:45 PM (20 mins)

Workshop 3: Ethics in AI

By Rakhee Dullabh

Associate in Corporate Commercial

microsoft

04:05 PM (10 mins)

Kaizala Onboarding

By Microsoft

04:15 PM (5 mins)

Close Day 1

By Kanyi Nokwe

3:00 PM - 6:00 PM

VIP Networking

By Microsoft, Bryanston

Day 2

Saturday, 8 December 2018

Microsoft, Bryanston

07:45 AM

Arrival and Snacks

08:05 AM (10 mins)

Welcome Back and Warm Up

By MC

08:15 AM (5 mins)

Inspiring Speaker

By Thabo Rangwaga

CEO - Proudly Sowetan

08:20 AM (5 mins)

Challenge Recap

By MC

08:25 AM (1hrs 5 mins)

Workshop 4: Presenting your Solution

By Chetan Gordhan

Solution Specialist - Microsoft

09:30 AM (10 mins)

Stretch Break

By MC

09:40 AM (20 mins)

Design Thinking Recap

By Robin Turner

HOD: Graphics and Multimedia Design

10:00 AM (2 hrs)

Workshop 5: Working with AI

By Chetan Gordhan

Solution Specialist - Microsoft

12:00 PM (45 mins)

Lunch

12:45 PM (5 mins)

Introduce Build

By MC

12:50 PM (4hrs)

We build!

By Coaches and Mentors

04:50 PM (10 mins)

Ice Breaker

By MC

05:00 PM (5 mins)

Close Day 2

By MC

Day 3

Sunday, 9 December 2018

Ekasi Labs Soweto

08:00 AM (2hrs 30mins)

Learners arrive and work on their presentations

By Fliptin/Tech Mentors

10:30 AM (30 mins)

Guests Arrive

11:00 AM (10 mins)

Welcome

By Kanyi Nokwe

11:10 AM (15 mins)

Ekasi Labs Soweto

By Nothile Mpisi

Programme Manager of Ekasi Labs Soweto

11:25 AM (5 mins)

Motivational Address / Woman in Tech

By Nosizwe Mxobo

Lead Analyst Programmer

11:30 AM (5 mins)

Motivational address by an Entrepreneur

By Tumi Malema

Founder and CEO of Kemistry Naturals

11:35 AM (5 mins)

Get ready to Pitch

By Kanyi Nokwe

11:40 AM (1hrs 20 mins)

We Pitch! [8-10 mins per team]

Judging Begins

01:00 PM (45 mins)

Lunch

01:45 PM (15 mins)

Winner announcement & presentation of prizes

By Kanyi Nokwe/Old Mutual

02:00 PM (10 mins)

Thanks and Close Bootcamp

By Kanyi Nokwe/Fliptin

BROUGHT TO YOU BY

fliptin-logo
Old-mutual
MircoSoft