Day 1

Friday, 15th March 2019

WorkInProgress – An ABSA innovation Lab
5th floor, Woodstock Exchange Building,
66 Albert Road, Woodstock, Cape Town.

8:00 AM - 8:30 AM (30 mins)

Arrival, Registration & Snacks

8:30 AM - 8:35 AM (5 mins)

Welcome

By MC

8:35 AM - 8:50 AM (15 mins)

Opening Address

By Gugu Motlanthe

8:50 AM - 9:05 AM (15 mins)

Keynote Address

By Charlene Verzmoter

Idea-collective-thumb

9:05 AM - 9:25 AM (20 mins)

Introduction to Design: Learner Address

By Prof. Des Laubscher

9:25 AM - 9:30 AM (5 mins)

Ice breaker

By MC

workInProgress-absa-thumb

9:30 AM - 9:40 AM (10 mins)

Venue Partner

By Yasmin Masithela

9:40 AM - 10:00 AM (20 mins)

Ice Breaker

By MC

Idea-collective-thumb

9:40 AM - 11:40 AM (2 hrs)

Design Thinking Workshop: Part 1

By Maria Day

11:40 PM - 12:35 PM (55 mins)

Lunch

Idea-collective-thumb

12:35 PM - 3:05 PM (2.5 hrs)

Design Thinking Workshop: Part 2

By Maria Day

3:05 PM - 3:20 PM (15 mins)

Ice breaker

By MC

girl-hype-thumb

3:20 PM - 3:30 PM (10 mins)

From Classroom to Corporate

By Thokozile Miya

3:30 PM - 4:00 PM (30 mins)

Ethics in AI: Presentation

4:00 PM - 4:15 PM (15 mins)

Close Day 1

By MC

Day 2

Saturday, 16th March 2019

Presentation Room, West Campus,
Entrance 2, Old Mutual, Jan Smuts Drive,
Pinelands, Cape Town.

7:45 AM - 8:15 AM (30 mins)

Arrival and Snacks

8:15 AM - 8:20 AM (5 mins)

Welcome Back

By MC

8:20 AM - 8:30 AM (10 mins)

Venue Partner

By Yolanda Heuwel & Sharon Vergotine

8:30 AM - 8:35 AM (5 mins)

Pump up the Volume

By MC

8:35 AM - 10:05 AM (1.5 hrs)

Introduction to AI Workshop

By Dushan Padayachee

10:05 AM - 10:15 AM (10 mins)

Ice breaker

By MC

10:15 AM - 10:25 AM (10 mins)

Robots and Trends

By Sally Kim

CPUT-thumb

10:25 AM - 10:35 AM (10 mins)

Design Inspiration

By Dr Vikki Eriksson

Idea-collective-thumb

10:35 AM -11:05 AM (30 mins)

Design Thinking Recap

By Maria Day

11:05 AM - 11:10 AM (5 mins)

Ice Breaker

By MC

11:10 AM - 12:10 PM (1 hr)

Working with AI Workshop: Part 1

By Dale Harrison

12:10 PM - 12:40 PM (30 mins)

Lunch

12:40 PM - 1:35 PM (55 mins)

Working with AI Workshop: Part 2

By Dale Harrison

1:35 PM - 1:45 PM (10 mins)

Learning to dream with your eyes open

By Nicola Fanucchi

brand-station-thumb

1:45 PM - 2:25 PM (40 mins)

Emotive Storytelling

By Ruben Collin & Kim August

AI-Bootcamp-mitchells-plain

2:25 PM - 5:40 PM (3.15 hrs)

We Build!

By Business and Tech Mentors

5:40 PM - 5:45 PM (5 mins)

Close Day 2

By MC

Day 3

Sunday, 17th March 2019

Lentegeur Community Center-
Merrydale Avenue,
Lentegeur, Mitchells Plain, Cape Town.

AI-Bootcamp-mitchells-plain

9:00 AM- 11:00AM (2 hrs)

Learners Arrive and Work on Presentations

By Mentors

10:30 AM - 11:00 AM (30 mins)

Guests Arrive

fliptin-icon

11:00 AM - 11:10 AM (10 mins)

Welcome

By Fliptin

11:10 AM - 11:20 AM (10 mins)

From Cape Flats to Cambridge

By Dr Van Heerden

wcge

11:20 AM - 11:30 AM (10 mins)

Perspective of tomorrow's Education

By Mr. N Kassiem

11:30 AM - 11:45 AM (15 mins)

Address by former President Mr. Kgalema Motlanthe

By Kgalema Motlanthe Foundation

11:45 AM - 11:50 AM (5 mins)

Get Ready To Pitch

By MC

AI-Bootcamp-mitchells-plain

11:50 AM - 1:30 PM (1.40 hrs)

We Pitch! [8 mins per team]

Judging Begins

1:30 PM -2:10 PM (40 mins)

Lunch

Idea-collective-thumb

2:10 PM - 2:30 PM (20 mins)

Importance of Design: Community Address

By Prof. Des Laubscher

2:30 PM - 2:40 PM (10 mins)

Motivational Speaker

2:40 PM - 2:55 PM (15 mins)

DigiGirlz Address

By Charlene Verzmoter

2:55 PM - 3:05 PM (10 mins)

Winner Announcement & Prize Giving

By Fliptin

3:05 PM - 3:15 PM (10 mins)

Thanks & Close Bootcamp

By Fliptin & MC

BROUGHT TO YOU BY

fliptin-logo
Old-mutual
WCGE-Logo
usfl-logo